Persoanele care au dificultăți de somn au un nivel mai ridicat de stres.

Persoanele care au dificultăți de somn au un nivel mai ridicat de stres.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au adoptat un stil de viață vegetarian aveau un IQ semnificativ mai mare la vârsta de 10 ani, chiar și după ce țin cont de nivelul de educație și statutul socioeconomic.

Dr. Catherine Gale, unul dintre cercetătorii studiului, a sugerat că motivul acestor diferențe poate fi faptul că copiii mai inteligenți se gândesc mai mult la ceea ce mănâncă. Poate că au mai multe șanse să ia în considerare problemele etice și economice la îndemână.

Satoshi Kanazaka, un psiholog evoluționist de la London School of Economics, propune că vegetarianismul este un lux sau o valoare inedită. ?? El spune că o dietă fără carne există doar în societatea noastră pentru că am depășit problema lipsei de hrană care i-a afectat pe strămoșii noștri. El sugerează că cei mai inteligenți dintre noi vor avea mai multe șanse să-și asume aceste valori noi, ?? precum vegetarianismul.

Cercetătorii încă mai discern care este legătura dintre vegetarianism și inteligență. Dar concluzia este că este puțin probabil să renunți la acel burger te va face mai inteligent.

[box type=”info”]În timp ce creșterea IQ-ului nu poate fi o posibilitate, există o mulțime de alte motive bune și rele pentru a deveni vegetarian. Asigurați-vă că vă consultați cu un medic sau un nutriționist pentru a vedea dacă este potrivit pentru dvs.

Nu dormi suficient noaptea? Dacă nu, atunci nu ești singur. Un studiu publicat de CDC raportează că doar 30% sau mai puțin dintre americani dorm suficient. Citiți mai departe pentru a descoperi cum să vă odihniți o noapte mai bună nu numai că vă poate îmbunătăți sănătatea, ci și eficiența de zi cu zi.

Studii recente au arătat că lipsa de concentrare și oboseala ca urmare a nedormirii suficient poate costa economia americană peste 100 de miliarde de dolari anual. Oamenii pur și simplu nu sunt la fel de eficienți în viața lor de zi cu zi atunci când nu au suficient somn de calitate. Pentru a înțelege mai bine de ce, iată câteva motive pentru care nu dormi bine poate avea un impact negativ asupra productivității.

Dormi pentru creierul tău.

Acea senzație de oboseală și de oboseală experimentată dimineața după un somn prost poate fi explicată. Chiar dacă corpul și mintea ta sunt în repaus, atunci când adormi, unele procese biologice foarte importante se activează.

Te poți gândi la aceste procese ca la o echipă de întreținere a creierului tău. Sarcina lor este să reînnoiască substanțele chimice importante pentru funcțiile neurologice ale creierului tău, să găsească și să repare celulele deteriorate și să se asigure că sistemul tău imunitar este pregătit pentru ziua următoare.

Dacă nu dormi suficient, acești lucrători nu au timp suficient pentru a-și termina munca. Acest lucru te lasă în acea stare familiară de ceață, bâjbând după o ceașcă de cafea de dimineață. Chiar dacă o doză de cofeină îți poate oferi un impuls temporar de energie, creierul tău încă nu funcționează la o eficiență de 100% decât dacă ai dormit o noapte solidă.

Dormi pentru a scăpa de stres.

Stresul este ceva cu care toată lumea se confruntă din când în când. Oameni diferiți tind să aibă reacții diferite la stres, dar pentru cei mai mulți dintre noi, nivelurile ridicate de stres fac mai dificil să fii productiv. Acesta este motivul pentru care există sute de remedii pentru stres pe piață, de la rutine de yoga la terapii costisitoare. Dar cel mai simplu și mai eficient remediu pentru stres, ca să nu mai vorbim de cel mai ieftin, este un somn bun.

Persoanele care au dificultăți de somn au un nivel mai ridicat de stres. Cortizolul, o substanță chimică pe care oamenii de știință o folosesc pentru a măsura nivelul de stres, este prezent la niveluri mai ridicate la persoanele lipsite de somn. Creșterea cantității de somn scade semnificativ nivelul de cortizol. Acest lucru duce la mai puțin stres în timpul zilei, permițându-vă să fiți mai productiv.

Fii inteligent dormind mai mult.

Un studiu efectuat pe peste 24.000 de adulți a arătat că persoanele care dorm mai mult au scoruri mai mari la testele standardizate de inteligență. Nu numai asta, dar un proces numit consolidare a memoriei este esențial pentru capacitatea ta de a-ți aminti elementele importante. Consolidarea memoriei are loc doar atunci când dormi. Dacă crește funcția cognitivă

Repararea creierului, reducerea stresului și creșterea IQ-ului sunt toate lucruri care pot crește eficiența și productivitatea în viața de zi cu zi. Și toate sunt beneficii ale somnului. Dacă ai avut vreodată nevoie de o scuză mai bună pentru a dormi bine, acum ai una.

Biografia autorului: Joel Mark este un autor online pasionat de baschet, antrenament cu greutăți fitness. Când nu face exerciții fizice, studiază mult despre sănătate și nutriție, care acoperă gama de la tratamentul apneei în somn până la nutriție.

Referinte:

Studiu CDC privind comportamentele nesănătoase de somn [avertisment PDF.] Coeficient de somn și inteligență

Pentru a trăi viața la maxim, trebuie să ne străduim să menținem un echilibru sănătos între exerciții fizice și o alimentație bună. Pentru a face acest lucru, probabil că există niște obiceiuri sănătoase foarte bune pe care trebuie să le începem și unele obiceiuri foarte nesănătoase la care ar trebui să renunțăm. Iată cele mai rele două obiceiuri la care ar trebui să renunți cât mai curând posibil.

Fumat

Fumatul este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care le poate avea oricine. Este cauza atâtor boli teribile, precum cancerul, bolile de inimă, bolile respiratorii și, evident, moartea prematură. 440.000 de decese anual se datorează fumatului. Partea tristă a fumatului este că este și moartea numărul unu care poate fi prevenită. Astăzi, 90 la sută dintre persoanele care suferă de cancer pulmonar s-au îmbolnăvit din cauza fumatului.

Persoanele care fumează au șanse mai mari de a avea cancer de gură, cancer de gât, cancer de rinichi, cancer de stomac și multe alte forme de cancer. Fumatul determină acumularea de grăsimi în artere și acest lucru se poate dezvolta în ateroscleroză. Boala coronariană este, de asemenea, asociată cu fumatul, precum și cu atacurile de cord.

Zahăr

Zahărul este foarte nesănătos și un obicei prost de a agita, de asemenea. Știm cu toții că zahărul este bogat în calorii, dar nu este foarte sățios, așa că cu cât mâncăm mai mult din el, cu atât ne îngrășăm mai mult. Zahărul are, de asemenea, un impact negativ accentuat asupra sănătății noastre, deoarece ne îndepărtează să mâncăm alimente mai bune. Oamenii tind să apeleze la dulciuri în loc de legume și fructe. În plus, zahărul va scădea capacitățile sistemului tău imunitar timp de câteva ore după ce ai mâncat o cantitate mare. Zaharul favorizeaza si inflamatia, crezi sau nu.

Pe de altă parte, câteva dintre obiceiurile sănătoase pe care trebuie să le începem sunt mai jos!

Dieta sanatoasa

Încorporarea unei alimentații sănătoase în rutina zilnică trebuie să devină mai mult decât un obicei, ci un stil de viață. Mulți oameni nu sunt conștienți de cât de prost vă poate afecta mâncatul în atâtea moduri negative.

Să mănânci toate tipurile de alimente este cel mai bine pentru tine, dar într-o manieră echilibrată. Organismul fiecaruia trebuie sa aiba minerale, grasimi sanatoase, proteine, vitamine si carbohidrati. Toate joacă un rol în sănătatea noastră și pentru ca corpurile noastre să poată funcționa normal. O dietă sănătoasă este o modalitate de a preveni bolile și infecțiile. De asemenea, puteți menține un control mai bun asupra greutății dacă aveți o dietă echilibrată.

Sport regulat

Încorporarea unui anumit tip de exerciții zilnice în rutina ta este un obicei grozav de adoptat. S-a dovedit că exercițiile fizice regulate zilnic îmbunătățesc circulația sângelui. Procedând astfel, se reduce riscul de boli de inimă și alte boli. Deoarece exercițiile fizice ajută la lucrul plămânilor, problemele respiratorii pot fi ajutate prin menținerea unei rutine zilnice de exerciții fizice. De asemenea, circulația sângelui către creier este îmbunătățită, ceea ce poate reduce riscurile de accident vascular cerebral. Exercițiile fizice îți vor oferi mult mai multă energie, făcându-te să te simți mai activ și mai viu, cu o atitudine și o perspectivă mai bună asupra vieții.

Odată cu binele vine și răul și, pentru a ne echilibra viața în mod egal, renunțarea la obiceiurile proaste, dar preluarea unora dintre obiceiurile bune, ne va ajuta să ducem o viață mai lungă și mai sănătoasă!

Dana Le Roy scrie despre sănătate, finanțe verificarea angajării.

Imunitatea organismului este un lucru grozav care ajută la lupta împotriva bolilor. Când intrați într-o infecție, aceasta se vindecă după un timp, datorită sistemului imunitar puternic. Un sistem imunitar puternic este esențial pentru a lupta împotriva bolilor. De asemenea, previne mai puternic o persoană de infecții ale pielii.

Imunitatea este un sistem complex care îmbunătățește întreaga funcționare a organismului. Stilul de viață și imunitatea au o legătură directă, deoarece imunitatea devine mai puternică odată cu îmbunătățirea stilului de viață. Sistemul imunitar depinde, de asemenea, de nivelul de hormoni, în special de hormonul HGH, care este hormonul de creștere uman. Are un rol important în întărirea sistemului imunitar. Aceștia sunt hormoni naturali care au un rol important în menținerea funcțiilor corpului și în întărirea sistemului imunitar.

Fă exerciții de dimineață:

Exercițiile fizice și imunitatea au o legătură directă între ele. Făcând un exercițiu ușor în fiecare dimineață, un sistem imunitar puternic și te menține în formă. Exercițiile de dimineață îmbunătățesc fluxul sanguin și pomparea inimii. Oxigenul proaspăt cu exerciții adaugă mai multă valoare sănătății tale.

Evitați depresia:

Depresia are efecte adverse asupra sistemului imunitar; prin urmare, dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, încercați să o rezolvați imediat. Conform cercetărilor efectuate pe șoareci, aceștia au fost expuși la stări depresive și au fost expuși ulterior la infecții bacteriene, rezultatul a arătat că stresul împiedică producerea de celule, ca urmare, scade imunitatea. Aceleași rezultate au fost observate la oameni; prin urmare, trăiește relaxat și bucură-te de viață.

Mânca sănătos Monitorizează-ți dieta:

Calitatea alimentelor afectează și sistemul imunitar. Cu cât mănânci alimente mai bune, cu atât vei avea o imunitate mai puternică; prin urmare, este mai bine să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată, inclusiv mai multe fructe, legume, cereale și cereale. Dieta echilibrată include proteine, vitamine, minerale și carbohidrați. Persoanele care au o dietă dezechilibrată au mai multe șanse de atacuri virale în comparație cu persoanele care iau diete sănătoase.

Suplimente și hrănire suplimentare:

În afară de dietă, corpul tău are nevoie și de suplimente suplimentare pentru un sistem imunitar mai puternic. Aceste suplimente vă protejează de infecția bacteriană. Sunt disponibile și multe ierburi naturale care sporesc imunitatea.

Puncte pe care trebuie să le urmați:

Iată câteva puncte care sunt bune pentru a rămâne sănătos și a întări sistemul imunitar.

Evitați fumatul Treziți-vă devreme și faceți exerciții zilnice dimineața Dacă sunteți supraponderal, încercați să-l reduceți la un IMC normal (indicele de masă corporală) Continuați să vă monitorizați frecvent sănătatea Înainte de a mânca, spălați-vă mâinile cu un săpun antibacterian bun pentru a preveni bolile de piele

Concluzie:

Sistemul imunitar mai puternic al unui organism protejează persoana de boli. HGH are un rol important în întărirea sistemului imunitar și vă menține sănătos. Prin urmare, este necesar să iei o dietă sănătoasă și să faci exerciții fizice, astfel încât corpul tău să poată rezista împotriva bolilor cu imunitate puternică.

Cât timp a trecut de când ai dormit bine? Poate că nu ai avut niciodată una de la 9, când de fapt urai somnul, dar acele jucării de pluș de lângă tine erau suficient de bune pentru a-ți oferi un somn bun. Câțiva ani mai târziu, tânjim după același somn pe care îl aveam atunci, un somn bun. Somnul este probabil cel mai esențial factor în determinarea capacității corpului nostru de a lucra și de a face față presiunilor zilnice.

Iată câteva beneficii grozave ale unui somn bun:

Te simți proaspăt în dimineața următoare, gata să mergi fericit la muncă. Mintea ta este mai clară și mai ascuțită; te vei putea concentra mai bine. Îți reduce stresul masiv. Îți menține inima sănătoasă, îți menține tensiunea arterială sub control și îți întărește memoria. Te ajută să slăbești și te face să arăți bine.

Nu e de mirare că încercăm din greu să avem un somn bun și, în acest proces, devenim neliniștiți, ceea ce doar ne îndepărtează de un somn adecvat. Împreună cu un somn bun de noapte, trebuie să mențineți și un ciclu corect de somn-veghe. Odată ce te obișnuiești cu asta, ceasul tău biologic se va ocupa de problemele tale de somn pentru tine.

Deci, să trecem la goană, am câteva sfaturi pentru problemele tale de somn. Ele pot fi practicate cu ușurință și nu vă vor solicita în niciun fel. Și da, servesc ambelor scopuri, pentru a dormi mai bine și pentru a vă stabili ciclul somn-veghe. Aici sunt ei;

Practicați Pranayama „Pranayama este un tip de exercițiu de respirație yoghină în care practicați respirația profundă. Te ajută să învingi stresul, îți face mintea mai ascuțită și mai ușoară, inducând astfel somnul. Practicarea pranayama este foarte ușoară poate necesita maximum 15 minute pe zi, însoțită de meditație. Vă recomand să discutați despre asta aici, în special cele 6 tehnici diferite de a practica pranayama. Dormitori și trezitori „ Anumite alimente au substanțe chimice care pot întârzia sau induce somnul. Pentru a rămâne simplu, alimentele care conțin aminoacid triptofan induc somnul (Sleepers) și alimentele care conțin aminoacid tirozină întârzie somnul (Wakers). Pentru a numi câteva, gălbenușul de ou, caju, carnea de vită, migdalele, bananele și cartofii induc somnul, în timp ce alunele, cafeaua, sandvișurile, shake-urile proteice, produsele din soia și merele întârzie somnul. Puteți întârzia sau induce somnul în mod corespunzător pentru a seta un ciclu somn-veghe. Muzică pentru somn profund „ Anumite tipuri de muzică vă pot ajuta să dormi mai bine. Iată un fapt uimitor, muzica în care există o diferență de frecvență în intervalul 2Hz-5Hz în căștile din stânga și din dreapta poate induce somn profund. Diferența se poate extinde și până la 11Hz; cu toate acestea, induce doar somn normal sau somn Non-REM. Muzica cu această diferență de frecvență poate fi găsită cu ușurință, ca în rock soft, transă, suflet și unele tipuri de sunete naturale, cum ar fi foșnetul frunzelor și sunetul valurilor oceanice. Renunță la fumat „Știu că fumatul este de fapt o reducere a stresului, îți limpezește mintea cu siguranță, dar nu, este rău dacă vrei un somn bun. Problema aici este nicotina; te ține activat mult timp. Voi păstra totul simplu aici; distruge anumite substanțe chimice care induc somnul, așa că ar trebui să renunți la fumat pentru un somn mai bun. Oferă-ți puțin confort „ Încearcă să creezi o atmosferă care să faciliteze somnul. În primul rând, încercați să vă păstrați locul răcoros și liniștit. Tehnicile de vizualizare pot fi eficiente; fie în mintea ta, fie pe pereții din jurul tău, așa că încearcă să-ți imaginezi ceva liniștit sau folosește postere cu imagini calmante pe perete. În cele din urmă, patul și perna trebuie să fie suficient de confortabile pentru a putea dormi bine. Nu ațipiți în momente neobișnuite „Ei sunt cei mai buni distrugători ai ciclului dvs. somn-veghe. Noaptea trebuie să suporti greul fără să dormi deloc. Încercați să vă mențineți treaz până la ora obișnuită de culcare. Încercați alimente care întârzie somnul, puțină activitate fizică (nu încercați nimic obositor), muzica în ritm rapid și guma de mestecat, de asemenea, vă pot ajuta! Placebo? „Ai folosit vreun medicament pentru a dormi? De cât timp îl folosești? Placebo este un tratament înșelător care de obicei înflorește dintr-o relație medic-pacient. Nu pot detalia ce înseamnă placebo și, de asemenea, este important să dialine prospect pret nu știi despre asta, deoarece depinde de răspunsul tău psihologic. Așadar, dacă luați medicamente de mult timp, consultați-vă medicul pentru un efect placebo.

Biografia autorului:

Acest articol a fost scris de Aditya Samitinjay, care în prezent studiază Medicina. Interesele sale se bazează pe sport, lectură, scriere și muzică. Este un fan înfocat al lui Liverpool FC, se adâncește în lumea Rock ˜n’ Roll și de obicei scrie pe blogul său personal Mental Health and Lifestyle Tips.