Пъпне на пъпки: Трябва ли да го направите?

Пъпне на пъпки: Трябва ли да го направите?

Въпреки че може да се почувства добре да изскочите пъпка, съветниците от Dermatologists съветват.

Изскачането на пъпка може да причини инфекция и белези и това може да направи пъпката по -възпалена и забележима. Освен това забавя естествения лечебен процес. Поради това обикновено е най -добре да оставяте пъпки насаме.

Човек трябва да се опитва само да пусне определени видове пъпки по определен начин. В тази статия обясняваме какво да правим и какво да не правим.

кога да изскочите пъпка

Като цяло, нефулираните недостатъци на акне са единственият тип, който човек трябва да обмисли някога изскача вкъщи.

Ненапаленото акне включва различни видове комедони, които се образуват, когато щепселите от излишно масло и мъртвите клетки на кожата стават в капан в космените фоликули. Примерите включват черни точки, които са отворени пори с черен или тъмен цвят на повърхността, и бели глави, които са малки неравности с жълт или бял център. Белите глави се образуват, когато блокираните пори се затварят.

Тези петна са близо до повърхността на кожата, така че обикновено не изисква голяма намеса, за да се извади съдържанието.

Единствените бели глави, които са подходящи за поп, са тези, които изглеждат така, сякаш са почти готови да се спукат сами.

кога да оставят пъпка сама

Въпреки че хората могат да изскочат някои нефулани бели глави и черни точки, ако вземат необходимите предпазни мерки, те никога не трябва да се опитват да изскачат или да извличат възпалено акне. Този тип акне е по -дълбоко в кожата и може да е по -вероятно да причини белези и инфекция, ако човек се опита да го изтръгне.

Формите на възпалено акне включват:

 • Папули: червени, лилави или кафяви неравности, които нямат бяла глава
 • Пустули: неравности, които имат бял или жълт център на гной с червена, лилава или кафява кожа около краищата
 • възли: подути, болезнени, твърди бучки дълбоки в кожата без бяла глава
 • Кисти: подути , болезнени бучки, които са склонни да бъдат червени, кафяви или лилави и меки на допир

Човек с тези видове недостатъци трябва да се свърже с техния дерматолог. Някои дерматолози могат да извършат извличане в офиса си със специализирани инструменти и стерилни процедури. Те могат също така да предложат инжекции на кортизона, които могат да помогнат за свиване на възли или кисти и да облекчат част от болката и налягането.

Как да го направите безопасно

Чистотата и да бъдем нежни са двете най -много двете са двете най -много двете най -много са двете най -много двете са двете най -много двете са двете най -много двете са двете най -много двете са двете най -много двете са двете най -много двете са двете двете най -много двете чистота и са нежни. Важни правила, когато човек се опитва да изскочи чернокод или бяла глава.

изскачайки бяла глава

Ако пъпката изглежда готова да изскочи, има няколко стъпки, които да предприемете за безопасност:

 • Измийте старателно ръцете със сапун и вода за 30 секунди и след това ги изсушете с чиста кърпа.
 • Измийте лицето с нормален почистващ препарат за лицето.
 • Използвайте ексфолиращ продукт с алфа хидрокси или бета хидрокси киселина.
 • Използвайте памучна топка, за да нанесете алкохол за втриване в областта на пъпката.

След като зоната е чиста, човек може да предприеме следните стъпки, за да изскочи бяла глава:

 • Нанесете чиста, топла кърпа към пъпката до 5 минути. Това може да помогне за омекотяването на кожата и да се позволи на съдържанието да излезе по -лесно.
 • Стерилизирайте малка игла с алкохол за втриване.
 • Не внимателно на бялата глава на бялата глава с иглата. В някои случаи това е достатъчно, за да позволи на бялата глава да се източи.
 • Ако съдържанието не излезе, увийте тъканите или памучните подложки около върховете на пръстите.
 • С подплатени пръсти внимателно избутайте и навътре, за да окажете натиск върху бялата глава и насърчава съдържанието да излезе.
 • Ако нежното налягане не постигне резултати, спрете да се притискате. Пъпката може да не е готова да изскочи.

Важно е да се избегне използването на ноктите, тъй като те могат да пробият кожата, създавайки нараняване на кожата и разпространение на бактерии.

Извличането на черноком

Черните точки са различни от белите глави, тъй като порите вече са отворени в горната част. Следователно изпразването на черната глава изисква различна стратегия.

 • Измийте лицето и ръцете по същия начин като по -горе и използвайте ексфолиращ продукт с алфа хидрокси или бета хидрокси киселина.
 • Нанесете топла, чиста кърпа в областта за 5 минути.
 • Използвайте пръстите, за да натиснете леко навътре и надолу към черната част.
 • Избягвайте да се притискате твърде близо до черната глава, тъй като това може да затрудни извличането. Вместо това започнете по-далеч от него и преместете пръстите наоколо в движение, подобно на часовник, за да го извлечете от различни ъгли.
 • Не използвайте ноктите. Нарежете ноктите къси или поставете памучни подложки или тъкани на върха на пръстите, за да предпазите кожата от нараняване.

Друга опция е да използвате екстрактор на черната глава, въпреки че някои експерти заявяват, че те са безопасни само когато Дерматолозите ги използват. Тези инструменти обикновено са метални и имат малък отворен контур в края.

Хората могат да следват тези стъпки, за да използват екстрактор на черната глава в стила на контура:

 • Центрирайте контура над черната глава.
 • Натиснете черната глава.
 • Ако щепселът не изскочи, използвайте плъзгащо се движение, докато натискате контура, за да насърчите черната глава да излезе.
 • Ако това движение не премахне съдържанието, спрете. Черната глава може да не е готова да излезе. Като алтернатива, това може да бъде мастна нишка, която не е черна глава, а има подобен външен вид.

Кога да видите дерматолог

акне може да причини както физически белези, така и за физически белези, и емоционално или психическо страдание. Ако човек има постоянно акне, което не се изчиства с лечение без рецепта, като бензоил пероксид и салицилова киселина, трябва да види дерматолог.

Човек трябва да види дерматолог, ако има възпален акне, който може да включва големи пъпки или болезнени кисти. Те никога не трябва да се опитват да изскачат или извличат този тип акне, тъй като това може да причини болка, инфекция и трайно увреждане на кожата.

Хората, които често избират акне или имат неконтролируем подтик да изберат кожата си, трябва ли да Вижте и дерматолог. Те могат да имат състояние, известно като акне excoriée.

Дерматологът може да предпише специализирани лекарства, отпускани по лекарско предписание, които могат да помогнат за изчистване на акне и предотвратяване на по -нататъшно белези или увреждане на кожата. Те могат също така да предлагат процедури в офиса, като професионални екстракции и кожни кори.

Лечението от дерматолог може също да помогне на човек да спечели самочувствие.

Резюме

дерматолозите обикновено не препоръчват хората да се опитват да изскачат или извличат акнето си. В много случаи дерматологът може да предпише орално или локално лечение, за да помогне за предотвратяване на акне. Те могат също така да извършват екстракции на пъпки в офис или да администрират кортизон, за да свият голяма пъпка.

Въпреки това, използвайки чисти и нежни техники, хората могат да изскачат определени бели глави и черни глави у дома.

Ако акнето https://harmoniqhealth.com/ е упорито или води до белези, човек трябва да види дерматолог. списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата